ACTIVITAT 2 DE 2n ESO: exercicis d'ortografia P/B-T/D-C/G.(tasca per 19/1/12)

Fes els següents exercicis:

1. Ortografia P i B (clic)

2. Ortografia T i D (clic)

3. Ortografia C i G (clic)

ACTIVITAT 1 DE 2n ESO: exercicis de SANT SEBASTIÀ .(tasca per 19/1/12)

1.Obre l'Oppen Office.

2.Aquesta és una biografia de Sant Sebastià. Però resulta que és moooolt llarga! L'has de copiar a un Oppen Office i  subratllar amb el color groc les 8 línies més importants del text.

 Vida i llegenda

La tradició diu que nasqué a Narbona l'any 256 i s'educà a Milà. Quan va entrar en la vida militar de l'imperi, no pretenia ascensos o càrrecs importants en les forces armades. El que somiava era ajudar els cristians que queien presoners. La mateixa família el va animar en aquesta tasca pel bé dels altres. Arribà a ser cap de la primera cohort de la guàrdia pretoriana imperial. Quan l'emperador va saber que era creient en Crist, el va obligar a fer sacrificis als déus. Si no ho feia seria declarat en rebel·lia.
Empresonat, va coincidir a la presó amb dos germans, diaques, Marc i Marcel·lià, que també havien estat acusats de cristians. Els pares d'aquests, Tranquil·lí i Màrcia, van visitar-los intentant persuadir-los que abandonessin la seva fe i salvessin la vida. Sebastià, llavors, va parlar amb ells i va acabar convertint-los també al cristianisme, com també va fer amb Tiburci, fill del prefecte romà, i amb el soldat Nicòstrat i la seva muller Zoè. La llegenda diu que Zoè, que per una malaltia havia quedat muda feia sis anys, va recuperar la veu en convertir-se. Nicòstrat, llavors, va portar altres presoners a Sebastià i setze més van abraçar el cristianisme.
Cromaci, l'oficial a càrrec de la presó i també convertit, va alliberar els presoners i va renunciar al seu càrrec, retirant-se al camp a Campània. Amb el temps, Marc i Marcel·lià, Nicòstrat i Zoè i el mateix Tiburci moririen com a màrtirs.

3. Afegeix dues imatges de Sant Sebastià.
4. Guarda l'Oppen office a " alumnes entregues" / CATALÀ 2011-12 /2nTRIMESTRE/ 2nESO/ 2n B amb el nom següent: santsebastia +el teu nom i llinatges+2n